Grovskottet 4 maj, 2024

På lördag går årets första tävling av stapeln - Grovskottet!
Grovskottet är en vandringspris-fälttävling med grov kaliber.
Skjutledare är J-O, och vädret spås bli riktigt bra!
Välkomna!
 
mvh
Styrelsen


Städdag 21 april, 2024

På söndag är det dags för vårens städdag!
Vi drar igång vid 10.00, där vi siktar på att klippa gräset, rensa vallarna, se över målmateriel, och annat som behöver göras.
Är vi snabba är vi sannolikt färdiga innan 12.00.
Vi ses på söndag!

mvh
Styrelsen


Gåsskjutningen 2023

I år blev vi 7 stycken tappra som trotsade vädret och deltog på gåsskjutningen! Jesper avgick med segern för .22 och undertecknad för 9mm.
Svartsjö PSK lyckades Anno Domini 2023 besegra Gåsatron den Store, och åter driva gässen på flykt!
/HenrikHöstens tävlingar

Hej!
Gåsskjutningen flyttas från torsdagen till lördagen vecka 44. Batterisystemet/belysningen har gått lite hårt den senaste tiden och behöver få ladda upp sig, så vi kommer sikta på att hålla tävlingen i dagsljus istället.
Gåsskjutningen går således av stapeln 10.00 lördagen den 4 november!
Grissmällen flyttas också, till den 2:a december.


Projekt vid banan

Vi har tidigare inom klubben diskuterat frågan att lägga golv inne i skjuthallen. Har vi någon inom klubben som har erfarenhet och/eller kompetens att leda detta projekt i höst? Hör isåfall av dig via mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

mvh Styrelsen


Klubbmästerskap Precision (.22) 2023

I tisdags genomförde vi Klubbmästerskap i Precision för .22! I år blev vi 5 stycken som deltog, där Andreas C tog hem segern. Fint väder och trevlig stämning, där Andreas inledde kvällen med att skjuta en 50-poängare på provserien som satte oss andra på plats! Stort tack till Andreas som ställde upp som skjutledare, och tack till alla som dök upp!


Klubbmästerskap Fält 2023

Stort tack till alla som deltog i årets Klubbmästerskap i Fält! I år blev vi sju stycken, Där Ludde H knep förstaplatsen bland grovskyttarna, och Henrik R samt Marcus N tog en delad förstaplats för C-vapen!


Formulär skjutledare 2023

Som diskuterat på årsmötet gör vi nu en kontroll bland medlemmarna när/var/hur man som ordinarie medlem kan tänka sig att ställa upp som skjutledare. Fyll därför gärna i följande formulär:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZJzheXSYJE4EzQGevx3OypH5yyX0CQxOGFcd3EnMb2iVpvg/viewform?usp=sf_link

Utöver detta har vi även ett allmänt (anonymt) formulär:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd27XWpUFQ09sONcFkiCruB6AUa05JVz6KA_weo9IHjxn4-Yw/viewform
mvh
Styrelsen
Klubbmästerskap Fält 2023

Helmatch VPR kommer tyvärr skjutas upp p.g.a. förhinder, men på lördag (10 juni) håller vi i klubbmästerskap i Fält! Tävlingen startar 10.00 och vi kommer enligt väderprognosen ha fint och soligt väder! Ses på lördag!

mvh
Styrelsen


14 maj 2023


Stort tack till alla som dök upp på städdagen (och stort tack till Andreas och Ellinor som dök upp den 30:e april)!

I år blev vi 6 stycken på städdagen.
Det blev en liten hög med skräp (mest trasiga/ruttna tavlor/tavelställ/plankor) som just nu ligger intill parkeringen - denna kommer köras till tippen i närtid.

mvh
Styrelsen
Städdag 1, 2023 

Morgondagens städdag är uppskjuten två veckor.

Nytt datum är söndagen den 14 maj.
Vi möts då ute vid skjutbanan vid 11.00 och siktar på att vara klara cirka 13.00.

 


Skjutprogrammet 2023 

Nu finns skjutprogrammet uppe för 2023!
https://www.svartsjopsk.se/skjuttiderHemortens Banor 2022 

Tisdag den 10/5 med start kl. 18:30 kör vi årets första tillfälle för Hemortens banor.

Är det någon som missat att anmäla sig så hör av er så kan vi nog fixa en start för er också.
 

https://www.pistolskytteforbundet.se//app/uploads/2022/03/Inbjudan-Rikstavlingen-pa-Hemortens-Banor-Precision.pdf

 

Skjutprogrammet 2022 

https://www.svartsjopsk.se/skjuttider

 

Nyårsbrev 2021, Svartsjö Pistolskytteklubb

Vi hade hoppats på att 2021 skulle ha blivit lite mer normalt, men så blev det inte. Nu avslutar vi 2021 med en ny våg, dock så verkar den mildare som kan ge ett hopp om 2022.

Tror att vi kommer få leva med Covid-19 framöver och kommer behöva ta det försiktigare än tidigare vid våra kommande aktiviteter. 
Styrelsen har ändå kunnat hålla styrelsemöte regelbundet med hjälp av Teams och kunnat utföra så mycket som det har gått med arbetet under året.
När det gäller bullerdämpning och åtgärder på skjutbanan så finns det en del löften rörande mijön till kommunen. Vi har nu gjort klart väggarna i skjuthallen och behöver fokusera på taket inför våren.
Hoppas att vi kan samlas ett par dagar och få taket klart. Sedan har vi golvet  som behöver åtgärdas så vi lätt kan få bort våra hylsor.
Skjutvallarna behöver naturligtvis rensas som vanligt och utförs under städdagarna. 
Vår belysningen behöver uppgraderas till ett mer energisparande och batteridriven med solcell så vi kan utnyttja skjuthallen mörka kvällar framöver.
Nu får vi också hoppas att vi kan få komma igång med nybörjarutbildningarna till våren samtidigt som vi behöver hjälpa de som behöver göra sina fodringar för att kunna få sin första pistol.
Det blev inte heller så många tävlingar under året, dock några nu på slutet. Jag hade hoppats på att få göra Nyårsmällen lite speciell detta år med Andreas Cornale.
Nu kom en bruten fotankel i vägen och går nu med gips för en tid framöver. Andreas har idag hållit den själv och jag hoppas att den blev lyckad och uppskattad.
Tanken vi hade var att göra något nytt och uppmuntrande för att få en liten ny utmaning. 
Nu hoppas vi på att 2022 ska bli ett bättre år med en bättre skjuthall med mer energisparande belysning, så vi kan få njuta av vår skjutning än bättre.
Var försiktiga och hålla avstånd och var rädda om er!Med dessa skrivna ord så önskar jag er alla en riktigt Gott Nytt År och vi syns i 2022.
 
Mvh
Thomas Bergefall
Ordförande, Svartsjö Pistolskytteklubb

 

Nästa tävling är Grissmällen den 20 november kl. 10:00

Kom i tid och gärna med kläder för regn och rusk. 
 

Kommande tävlingar november 2021

Vi har tänkt att försöka genomföra de tävlingar som kvarstår för året med början den 6/11 och Gåsskjutningen.
Ingen föranmälan behövs. men vi ser vi ser gärna att deltagarna är vaccinerade och/eller har nyligen genomfört ett Covid-test med negativt resultat.
Att tänkta deltagare känner sig absolut friska ser vi som en självklarhet.

 

Banan öppen igen från 18/5!

 
Vi fick precis riktigt goda nyheter.
Vår fina skjutbana är nu godkänd för ytterligare 5 år.
Stort TACK till er alla som hjälpt så det gick bra så fort.
Var rädda om er och skjut ordentligt nu i all glädje.
Syns på banan snart!
 
Med vänlig hälsning
Styrelsen
 
 

Hemortens banor 2021

Hej alla Svartsjöare!

Vi känner att det finns ett visst sug efter att få lufta pangarna under tävlingsmässiga former så vi tänkte försöka köra Hemortens banor 2021 då det verkar vara den enda tävling som förbundet fortfarande tycker kan genomföras.

Då tävlingen kommer att genomföras med stora begränsningar både i antal tillfällen och i antal skyttar vid varje tillfälle så behöver vi få in er anmälan så fort som möjligt dock senast tisdagen den 13/4. O.B.S. att vi kan komma att stänga anmälan före detta datum om anstormningen blir för stor då vi inte kommer att kunna hantera för många starter.

För klasser och vapengrupper se förbundets inbjudan: https://www.pistolskytteforbundet.se//app/uploads/2021/03/Inbjudan-Riskst%C3%A4vlingen-p%C3%A5-hemortens-banor-precision.pdf

Då förbundet även beslutat att i år köra en Hemortens banor även för magnum så tänkte vi att göra det möjligt att även tävla i vapengrupp M3 (Single Action Revolver kaliber .357 Magnum) beroende på våra restriktioner angående kaliber på Holklöt. O.B.S. Magnumklassen genomförs endast om det blir tillräckligt antal anmälda skyttar. Se förbundets inbjudan: https://www.pistolskytteforbundet.se//app/uploads/2021/03/Inbjudan-Riskst%C3%A4vlingen-p%C3%A5-hemortens-banor-Magnumprecision.pdf

Anmälan sker till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med namn, klass och vapengrupp. Vi kommer även att behöva veta vid vilket skjut-tillfälle ni vill genomföra er start så titta i det senaste skjutprogrammet på Skjuttider/kalibrar för tillgängliga tillfällen och ge oss gärna två alternativ.

Styrelsen

 

GLAD PÅSK  2021-03-31

Tänk på att det är skjutförbud nu under Påsk 1/4 - 5/4, så alla ni som gärna skulle vilja skjuta måste tyvärr vänta till efter Påsk.

 

Skjutregler Holklöt - 2021-03-15

Hej,
Jag vill påminna oss alla om att vi måste vara noggranna med att hålla och respektera våra skjuttider och skjutförbud. 
 
O.B.S. detta gäller fortfarande så logga in och läs mer under "Skjutbegränsningar" här.
 
Vi måste också tänka på att plocka undan efter oss när vi har skjutit t ex lerduvor eller liknande så de inte ligger och skräpar på vår skjutbana. Det är viktigt att vi håller den ren och fin så nästa skytt som kommer kan skjuta utan att behöva städa.
Mvh
Thomas Bergefall
Ordförande Svartsjö PSK
 
 

Skjutprogram 2021 - 2021-03-10

Skjutprogram för 2021 finns nu på sidan om Skjuttider/kalibrar, men att så länge som FHMs restriktioner angående Covid-19 gäller så sker inga organiserade träningar eller tävlingar och programmet är endast som vägledning för enskild verksamhet. 

Kyligare väder - 2021-01-12

Då vi nu ser ut att gå mot lite kyligare väder så måste vi vara uppmärksamma på att kulfånget uppfyller säkerhetskraven. 
 
För att tillåta skytte på banan så måste ev. tjäle i kulfånget kontrolleras vilket innebär att ett armeringsjärn skall kunna stickas in i kulfånget minst 50 cm. Går inte det så är det skjutförbud tills dess att tjälen försvinner ur kulfånget. 

 

Nyårsbrev 2020, Svartsjö Pistolskytteklubb

2020 hade vi hoppats att vi äntligen skulle ta tag i skjutbanan och hålla utbildningar, träningar och tävlingar. Men det var något som kom i mellan, en sjukdom Covid-19 som påverkar oss alla i landet och gör nog detta år som det sämsta i historien.

Styrelsen har ändå kunnat hålla styrelsemöte regelbundet och kunnat utföra så mycket som det har gått med arbetet under året. En positiv del var att vi fick under året äntligen besked om bullerfrågan som gör att vi får fortsätta som tidigare, även om det innebar mindre förändringar gällande skjuttider. Det kunde ha varit värre så vi är glada att allt arbete som vi alla har gjort med överklagande efter överklagande ändå gav ett sådant positivt resultat.

Nu har vi lite bullerdämpning och åtgärder på skjutbanan kvar att ordna för att vi ska kunna uppfylla det sista gällande bullerfrågan. Lite har påbörjats i skjuthallen och som vi hoppas kunna slutföra innan säsongen börjar nästa år. Samma sak med skjutbanan där vi hoppas kunna höja vallarna samt också förnya godkännandet av skjutbanan.

Det har som sagt inte hållits så mycket tävlingar under året och de som har hållits har skötts ändå på ett bra sätt med tanke på restriktioner och avstånd som har gällt under den tiden.

Under hösten så har vi tyvärr varit tvungna att ställa in tävling efter tävling pga nya restriktioner och tyvärr så blir det även så med Nyårssmällen. Anledningen är nu än hårdare restriktionerna som kom nu i december, så det vore inte vettig av oss att hålla årets sista tävling, Nyårssmällen.

Det ser ändå lite ljust ut för 2021, i alla fall närmare sommaren, om det nu går som planerat med immunitet och vaccin. Vilket kan ge oss lite mer energi för kommande skjutningar när det blir varmt och skönt.

Förra året så påminde jag om säkerheten gällande skjutvapen och den är än så viktig, nu gäller säkerheten även för oss själva med avstånd och försiktighet. Var rädd om er!

Med dessa skrivna ord så önskar jag er alla en riktigt Gott Nytt År och vi syns i 2021.

Mvh

Thomas Bergefall,

Ordförande, Svartsjö Pistolskytteklubb

 

NYÅRSMÄLLEN 31/12 - INSTÄLLD 

Nyårssmällen ställs in i år pga de nya hårdare restriktionerna som gäller idag fram till mitten av januari.

MÖRKERFÄLTEN - INSTÄLLD

Som ni kanske anat så är vi tvungna att också ställa in Mörkerfälten, men vidare information om årets sista tävlingen Nyårssmällen kommer.

GRISSMÄLLEN 28/11 (tidigare 21/11) - INSTÄLLD 

Med de nya restriktionerna från regeringen och Folkhälsomyndigheten så ställer vi in även Grissmällen. Besked om årets två kvarvarande tävlingar, Mörkfälten och Nyårssmällen kommer efter nästa styrelsemöte som hålls den 7/11. 

MÖRKERFÄLTEN 12/11 - INSTÄLLD

Med tanke på de strängare rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten så är vi tvungna att flytta på Mörkerfälten till mitten på december så titta gärna här eller på Facebook för nya besked.
Vidare så har vi beslutat att flytta på Grissmällen en vecka till lördagen den 28/11 med start kl. 10:00. Samma regler även för Grissmällen d.v.s. föranmälan och obligatoriskt munskydd, men då osäkerheten angående Covid-19 är stor så kan även Grissmällen komma att ändras med kort varsel.

GÅSSKJUTNINGEN 7/11 - INSTÄLLD 

O.B.S. Gåsskjutningen lördagen den 7/11 är tyvärr inställd. Vi satsar istället mot Mörkerskjutningen torsdagen den 12/11 som nästa tävling med start 18:30.

FÄLT VPR - 2020-10-03

Idag på morgonen avgjordes Fält VPR på Holklöt med 5 glada skyttar och där Nicklas L avgick med segern på 58p före Ida G och Viktor G som båda fick
ihop 56p, men där Ida blev 2:a på fler extrapoäng.
Tack till er som tog er tid att delta i denna årets första fälttävling även om jag hade hoppats på några fler deltagare. Nästa schemalagda tävlingstillfälle är
i november med Gåsskjutningen, men då vi eventuellt har problem med skjutledare för denna tävling så är det inte säkert att den blir av. Mörkerfälten
den 12/11 och Grissmällen den 21/11 hoppas vi däremot på och likaså årets sista tävling Nyårssmällen den 31/12.

Höstens tävlingar och aktiviteter - 2020-09-16

Lite goda nyheter så här i september. Vi kommer att försöka köra höstens kvarvarande tävlingar med start den 3/10 och Fält VPR.
För att det ska fungera så kommer det behövas föranmälan så att vi får en uppfattning om hur många som tänker delta. Anmälan sker till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Dagen efter, söndagen den 4/10, är det städdag på Holklöt vilken vi också tänker köra även om banan just nu är i fint skick tack vare bl.a. Thomas V insatser.

Vidare information gällande Covid-19 - 2020-08-11

Då vi inte sett någon egentlig förbättring av situationen och smittspridningen så har styrelsen beslutat att inte genomföra några tävlingar under augusti och september speciellt som de allra flesta av dessa skulle ha genomförts från skjuthallen vilket innebär ökad risk. Vi återkommer i mitten av september angående årets avslutande tävlingar i oktober - december, som samtliga genomförs utanför skjuthallen vilket gör att vi kan minimera trängsel och därmed även smittspridning. Skjutschemat är uppdaterat.

Med vänlig hälsning
Styrelsen

Hemortens banor Militär Snabbmatch 2020

Då förbundet beslutat att genomföra en Hemortens banor även i Militär Snabbmatch så vill vi undersöka intresset för detta.

Tävlingen ska genomföras under tiden september 5 till 27 och kommer att ske vid ett begränsat antal skjuttillfällen som samma sätt som vi gjorde i Precision. 

Då tävlingen ev. kommer att genomföras med begränsningar i antal skyttar vid varje tillfälle så behöver vi få in er anmälan så fort som möjligt dock senast måndagen den 17/8.

Anmälan sker till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med namn, klass och vapengrupp, senast 17:e augusti.

Då vi inte vet om och hur vi kan genomföra det ordinarie tävlingsprogrammet blir kanske denna Hemortens banor Militär Snabbmatch en av få tävlingar under 2020. 

För klasser och vapengrupper se förbundets inbjudan: https://www.pistolskytteforbundet.se//app/uploads/2020/06/Inbjudan-2020-MSn.pdf

Med vänlig hälsning
Styrelsen

 

Tack för ett väl genomfört årsmöte!  2020-05-31

Protokoll från årsmötet kommer att läggas upp på hemsidan när det är färdigt.

Vi glömde dock att informera om att vi har förlängt tävlingsuppehållet till början på augusti då vi tar ett nytt beslut angående höstens tävlingar.

Hemorten kör vi dock vidare med tillfällen tisdagen 2/6 och torsdagen den 4/6 med start kl. 18:30. Obligatorisk anmälning antingen på FB eller via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Kallelse till Årsmöte Svartsjö PSK

Söndagen den 31 maj kl. 10.00

Skjutbanan Svartsjö PSK

Svartsjö PSKs styrelse har fattat beslut att pga Covid-19 hålla årsmötet utomhus den 31 maj enligt tidigare besked. Om det regnar skjuter vi det en vecka till den 7 juni, info kommer under sista veckan i maj. Årsmötet kommer då att hållas utomhus på skjutbanan med avstånd till varandra. Ta med egen "sittplats" då vi inte ska använda skjuthallen utan vara ute på gräsmattan för att lättare kunna hålla avstånd till varandra.

Svartsjö PSK följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vill därför att du ska ha varit symptomfri minst 3 dagar innan möte och om du känner dig lite sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber inte deltar på årsmötet. Det går bra att då skicka ombud istället och tänk på att ombudet behöver ha en fullmakt för den som ombudet representerar. 

Vi kommer att försöka hålla årsmötet så snabbt och smidigt som möjligt och kommer därför inte servera någon förtäring och det blir en väldigt enkel prisutdelning.

Vid eventuella frågor kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MEDLEMSAVGIFT 2020 är 900kr

Betala in årsavgiften till Plusgiro: 439 38 10-9 med meddelande namn och 2020 årsavg.
Betalning skall vara oss tillhanda senast den 25/5 i god tid innan årsmötet.

Alla dokument för årsmötet finns efter inloggning under Dokument/Årsmöte 2020

Svartsjö PSK

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

VÄLKOMNA!
Styrelsen Svartsjö PSK

 

Hemortens banor 2020

Hej alla Svartsjöare!

Vi känner att det finns ett visst sug efter att få lufta pangarna under tävlingsmässiga former så vi tänkte försöka köra Hemortens banor 2020 då det verkar vara den enda tävling som förbundet fortfarande tycker kan genomföras.

Då tävlingen kommer att genomföras med stora begränsningar både i antal tillfällen och i antal skyttar vid varje tillfälle så behöver vi få in er anmälan så fort som möjligt dock senast måndagen den 13/4. O.B.S. att vi kan komma att stänga anmälan före detta datum om anstormningen blir för stor då vi inte kommer att kunna hantera för många starter.

Anmälan sker till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med namn, klass och vapengrupp. Vi kommer även att behöva veta vid vilket skjut-tillfälle ni vill genomföra er start så titta i det uppdaterade skjutprogrammet (1.5) för tillgängliga tillfällen och ge oss gärna två alternativ.

För klasser och vapengrupper se förbundets inbjudan: https://www.pistolskytteforbundet.se//app/uploads/2020/01/Inbjudan-till-Rikst%C3%A4vlingen-p%C3%A5-Hemortens-Banor-2020.pdf

Med vänlig hälsning
Styrelsen

 

Information om åtgärder gällande Covid19 - 2020-03-16

Alla har säkert följt den tragiska utvecklingen som vi har i världen rörande virus, Covid19 och hur länder stänger ned verksamheter och begär minskade samlingar och hemarbete.

Sverige håller nu på med samma sak och vi har en okontrollerad samhällsspridning i landet med fokus idag på Stockholm och västra Götaland. Folkhälsomyndigheten gick ut idag den 16 mars och förordade hemarbete för alla som har möjlighet och inte är kritiska personer. Risken ökar för varje dag och vi har en hög medelålder i vår förening som gör en stor del personer ligger i riskzonen.

För att skydda alla dessa personer så behöver vi skjuta på ett antal aktiviteter där vi är samlade i större grupper, precis som andra olika föreningar gör.

Dessa ändringar som innefattas är följande:

  1. Årsmötet skjuts fram till slutet av maj, där vi kommer skicka ut information och ny kallelse minst 14 dagar innan. Vi hoppas att kunna ha det utomhus på skjutklubben för att minimera riskerna ytterligare.
  2. Nybörjarkursen som skulle starta efter Påsk skjuts fram till början av juni.
  3. Organiserade träningar utförs ej, men var och en får skjuta i egen regi om man så vill. Detta gäller från nu och framåt och vi återkommer med mer information när vi kan starta igen.
  4. Vi ställer också in samtliga tävlingar tills vidare. Skjutprogrammet uppdaterat med inställda tävlingar t.o.m. maj. 

Vi hoppas att alla våra medlemmar har förståelse för detta och förstår varför vi tar till dessa åtgärder. 

Med vänlig hälsning

Styrelsen

Begränsning av skjutning med grov ammunition - 2020-03-16

Logga in och läs mer under "Skjutbegränsningar" här.

 

Nya skjuttider från 14/2-2020

Svartsjö PSK's bana är endast öppen för medlemmar och under följande tider:

Skytte med samtliga kalibrar är tillåtet:
1/1 - 14/6 & 1/9 - 31/12 mån-tor 10:00-20:00 & lör 10:00-15:00
1/8 - 31/8 mån-tor 10:00-20:00 & lör-sön 10:00-15:00

Kaliber .22lr får även skjutas under dessa tider:
1/1 - 14/6 & 1/9 - 31/12 vardagar (mån-fre) & lör 10:00-20:00
15/6 - 31/7 mån & tis 10:00-20:00 & lör 10:00-15:00 O.B.S
1/8 - 31/12 mån-fre & lör 10:00-20:00

SKJUTFÖRBUD FÖLJANDE DAGAR:
Nyårsdagen (1/1) och Nationaldagen (6/6)
Påskhelgen (torsdag-måndag)
Kristihimmelfärdshelgen (torsdag-söndag)
Pingsthelgen (fredag-söndag)
Julhelgen (julafton-annandag jul)

Skjutning utanför skjuthallen är endast tillåtet med .22lr och med 9mm/.38spl när dessa är tillåtna att skjutas enligt ovan. 

Skytte som bryter mot ovan bestämmelser är absolut förbjudet och kan leda till uteslutning ur klubben. 

Överträdelser skall rapporteras till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skjutprogram för 2020 finns nu på sidan om Skjuttider/kalibrar

 

Nyårsbrev 2019, Svartsjö Pistolskytteklubb
 
Nu är Nyårssmällen avgjord och segrare blev Andreas i grovt och Diana i 22:a, stort Grattis till er bägge.
Det var glädjande att så många kom idag på Nyårssmällen och hoppas att alla tyckte det både var en kul
och spännande tävling.
 
Vill med detta tacka alla för ett bra 2019 och alla nybörjare som har kommit till. Vet att det har varit svårt
att få till klubbvapen och den frågan är viktig för oss i styrelsen att hantera på ett bra och bättre sätt.
Har lite idéer för 2020 som vi ska se om det kan fungera bättre.
 
Jag vet att många undrar hur det går med vårt bullermål och vår första överklagan avslogs i länsrätten och
vi har därför gått ett steg vidare och överklagat till miljödomstolen och väntar nu på besked. Anledningen är
att vi likställs med gevärsbanan och att man inte tar i beaktning till våra skjutvallar och ljuddämpning, vilket är
en felaktig tolkning. Så länge som vi inte har fått svar så kommer vi kunna skjuta som vanligt och kommer skicka
ut ett uppdaterat skjutschema för 2020 inom kort. När vi får besked om vår överklagan så kommer vi uppdatera
skjutschemat så det stämmer med de nya förutsättningarna.
 
Anslutning till våra tävlingar nu i höst har också varit bättre och roligt att se att så många har haft tid att skjuta
med goda klubbvänner. Glöm inte heller säkerheten, det är det viktigaste, när vi har roligt med våra skjutvapen.
 
Önskar er alla en riktigt Gott Nytt År och vi syns i 2020.
 
Med vänliga hälsningar
 
Thomas Bergefall
Ordförande, Svartsjö Pistolskytteklubb

 

 

GÅSSKJUTNINGEN 2019 AVGJORD

Så avgjordes äntligen årets gås-skjutning, med 7 tappra som trotsade novembervädret som dock bjöd på uppehåll
och ett par plusgrader. Micke S avgick med segern på suveräna 55 poäng och Staffan tog andraplatsen på 45 p
före Henrik på 44 p och 3:e plats.
Tack till Ulf för anordnande av en tävling med varierande svårighet och roliga mål!

PPC-kurs söndag 17/11 med start kl. 09:00

Som tidigare annonserat så håller Jonas en PPC-kurs för de medlemmar i klubben som är intresserade.
Det finns fortfarande platser kvar till kursen så de som vill anmäler sig direkt till Jonas på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det blir teori och praktik, men förutsätter att deltagarna läser på PPC-delen i skjuthandboken innan
kursen (så vi slipper lägga all tid på teori). Kapitel N i SHB 2018.
För kursen i övrigt krävs:
- Eget vapen i grov kaliber, pistol eller revolver men inga .22LR vapen är tillåtna.
- God vana med ovan vapen (du ska känna ditt eget vapen)
- 4 magasin/snabbladdare (minst 2st för kursen)
- Hölster som täcker varbygeln (inga axelhölster)
- Skyddsglasögon/glasögon
- Ammunition ca 150skott
Plus det vanliga som alltid krävs (hörselskydd etc).
Kursens innehåll:
- Teori (regelverk, säkerhet, vapengrupper, klasser, modifieringar)
- Utrustning (vapen och prylar)
- Praktik (skjutmomenten, tid, ställningar, omladdningar, säker vapenhantering.

 
GÅSSKJUTNINGEN FLYTTAD!
Den årliga Gåsskjutningen genomförs istället lördagen den 23/11 kl. 10:00
 
KM Fältskytte

KM i fältskytte avgjordes i lördags med 9 deltagande skyttar! Det blev en väldigt jämn tillställning med 3 skyttar inom 2 poäng
där Jonas K stod som segrare på 70 poäng (max 72p). 2:a blev Thomas B, med några fler poäng i flaskan, före Micke S båda på 69p!
  

Precision VPR 2019

10 skyttar deltog i årets Precision VPR 2019 med följande resultat: 
1:a Jonas K - 264p
2:a Micke D - 262p
3:a blev Henrik R - 246p
tack för ert deltagande och bra skytte med hela 8 guldserier fördelade på 4 skyttar!

 

Information till alla medlemmar i Svartsjö Pistolskytteklubb!

Hej,

Nu börjar sommaren komma ordentligt och många är säkert ute och njuter av sol och värme inför kommande semestrar. Då kan det passa bra att få ge er alla lite information vad som händer och sker inom klubben.

Vi i styrelsen har arbetat vidare med vår nya Facebook grupp, Svartsjö Pistolskytteklubb. Där kommer vi lägga upp mer klubbinformation och skapa olika evenemang för tävlingar, men också för arbetspass och städdagar. För att ingen ska missa något så skulle det vara bra om ni som har Facebook idag går in på vår klubb-grupp och ansöker om medlemskap, så ni inte missar något. Evenemangen i gruppen blir sådana att man kan klicka för att vara med eller inte, så vi lättare kan planera våra aktiviteter. Självklart så kommer vi även fortsätta att lägga ut information här på vår webbsida också. För Facebook så ansök här: https://www.facebook.com/groups/390098074887200/

Jag vill också uppmärksamma er alla på våra städdagar då vi alla behöver hjälpas åt att hålla vår skjutbana fin även framöver. Vi kommer även lägga ut arbetspass för att kunna få hjälp med förbättringsarbeten på skjutbanan som jag hoppas att många kan komma och hjälpa till med.

Vi vill också påminna om de aktivitetskrav som vi har inom klubben på 25% närvaro eller 25 poäng. Poäng kan erhållas genom att vara närvarande på träningar, tävlingar, städdagar, arbetspass, vara skjutledare eller arrangera tävlingar.

Tänk nu också på att vi under sommaren har skjutförbud för grövre än 22, vänligen se skjutschema.

Önskar er alla en skön sommar!

Med vänlig hälsning

Thomas Bergefall
Ordförande Svartsjö Pistolskytteklubb

 
RIKSTÄVLINGEN HEMORTENS BANOR

Tävlingen pågår 7 maj – 4 juni, 2019 med upp till 6 skjuttillfällen som är angivna i skjutprogrammet och går i 12 klasser och 5 vapengrupper, varav 3 i A!
Är ni osäkra så ange vilket vapen ni tänker använda.
Anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast måndagen den 8/4!
Startavgiften 70:-/start betalas till föreningens postgiro 439 38 10-9 senast samma dag d.v.s. 8/4.
Ange HB och ditt namn i meddelande på betalningen!

Årsmöte torsdagen den 14/3 kl. 18:30 i Hemvärnsgården i Stenhamra. 
Separat kallelse till årsmötet har skickats ut den 26/2 via e-post och vanlig post till de som saknar e-post. 

Skjutprogram för 2019 klart

Se sidan om Skjuttider/kalibrar

Nyårssmällen 31/12

Årets Nyårssmäll lockade 14 deltagare där Mikael S och Christoffer H gick hem med nyårsbubblet efter vinster i grovklass resp. .22LR!
Med detta så önskar Svartsjö PSK's styrelse alla medlemmar ett riktigt Gott Nytt År med många och roliga aktiviteter 2019!

Grissmällen 17/11

Grissmällen har gått av stapeln idag med 8 deltagare där Micke segrade i klass .22lr, och i A/R gick Thomas hem med
segerflaskan!

Mörkerfält 9/11

Mörkerfält avgjord ikväll med 17 deltagare och 3 klasser där Henrik segrade i klass C, Mie vann damklassen och i
huvudklassen A/R gick Ludde segrande ur striden före Jonas och Micke! Stort grattis till Ludde för vinsten och samtidigt
också tack för eminent anordnad tävling!

Gåsskjutningen lördagen den 3/11 start kl. 10:00!

Gåsskjutningen avgjordes i lördags med 13 glada deltagare och där Thomas B avgick med segern!

Några uppdateringar i höstens skjutprogram!

Eftersom vår årliga höst-städdag i år kolliderade med valdagen den 9/9 har vi bestämt att flytta städdagen till söndagen
den 7/10 med start kl. 10:00! Vi har också blivit tvungna att flytta Mörkerfält-tävlingen från fredagen den 19/10 till
fredagen den 9/11 med start kl. 18:00. Skjutprogrammet uppdaterat: sidan med skjuttider

Precision A - 29 september

Precision A avgjord idag. Klar vinnare Christoffer H med suveräna 275p på 6 serier. Micke D kom 2:a med 261p och
Jonas K knep sista pallplatsen.

Snabb VPR - 15 september

Snabb VPR avgjord idag. Vinnare Thomas B. strax efter kom Robin B. och Micke S.
Tack för en härlig skjutdag tillsammans.

Helmatch VPR - 8 september

Helmatch VPR avgjordes idag med Marcus N som vinnare före Daniel S. Tack till de 6 deltagare som ställde upp på
lördagsmorgonen i det fina sommarvädret!

KM i Fält - 1 september

Så har KM i Fält avgjorts med 12 glada deltagare. Vi sköt 8 stationer i 3 skjutlag och även om ställverket strejkade lite
och inte uppförde sig som förväntat så blev det ändå utslagsgivande förutsättningar där Thomas B gick segrande ur
striden med Diana B på en 2:a plats knappt slagen av maken och Alex M på en hedrande 3:e plats. Tack alla deltagare
för att ni gjorde tävlingen till en rolig tävling och tack för er förståelse även när maskineriet krånglade!

Magnum VPR - 18 augusti

Magnum VPR gick av stapeln idag med 8 glada deltagare och där Micke S gick segrande ur striden. Tack till Thomas och
Diana för trevligt arrangemang även innehållande innovativa alternativa mål!

Arbetsdag på banan - 18 juni

Tack till de 8 tappra som under kvällens arbetspass på skjutbanan slogs mot både mygg och getingar, men gräset blev
klippt, vallen och blinderingarna rensande från ogräs, 40 nya tavlor monterade (20 precision och 20 snabbpistol) och sist
men inte minst blev dieselaggregatet lagat även om det återstår att täta avgasröret innan det kan tas i drift!

Fält HCP - 10 juni

I helgen avgjordes tävlingen Fält HCP med 4 deltagare och där Christoffer H drog det kortaste strået med finfina 71
poäng av 72 möjliga! Som synes på bilden så är vallarna i desperat behov av rensning så vi behöver kalla till en extra
arbetsdag nästa måndag den 18/6 med start kl.18:30! På senaste arbetsdagen den 6:e maj dök det upp 8 deltagare,
stort tack till dessa, av våra 60+ medlemmar vilket är lite tråkigt då arbete i föreningen är en förutsättning för vår
verksamhet och egentligen hela vår existens!

Årsmötet hölls den 8:e mars kl 18.00 i Hemvärnsgården Stenhamra.

15 röstberättigade medlemmar deltog och protokoll kommer att distribueras senare.